2017. március 27., hétfő

Présház projekt

Tudom tudom még adós vagyok szobákkal a panelből. Schwarcz Mónika meg is jegyezte, hogy "ne csináld ezt velem Bálint, azóta várom az ötleteket, nincs előszobánk". :D Ahogy a föcitanárom mondta: Lösz
Aki régóta velem van az tudja, hogy azért néha nehezen követhető, éppen mi a helyzet nálam. Nah hát az van, hogy gyakran én sem tudom követni magam, így nézzétek el nekem, hogy ezt kifelé ugyanilyen formában közvetítem.

Aki látott év végén a Ridikülben (én sem láttam magam) az tudja, hogy új otthon projekt van. Megkaptam a kulcsokat.Sokat gondolkodtam mi legyen ennek a neve, mert azért név az kéne. De  hát Kicsiház ugye nem lehet, Ditta az A Házprojektet is lelőtte, így az lesz, hogy nem lesz rendes neve. Hegyen van, szőlő is van, és ez egy présház és igen itt szeretnénk lakni. 
Nyár közepe (vége?) körül jó lenne beköltözni és a többi munkát már onnan folytatni, szóval addig sok-sok meló van még. Mutatom a kiindulási állapotokat és leírom nagyjából a terveket. Aztán persze végig lehet követni itt is és főleg facebookon, hogyan alakulunk. 

Van itt kérem két szint, plusz egy "padlástér". Alul marad a boltíves pince zöldségeknek, bornak stb és egy műhelyecske/tároló/mosókonyha. Fent a konyha, spájz, fürdő és nappali, aminek a tetejét szedem kifelé és így fent lesz egy háló a galérián. Nem hatalmas épületre kell gondolni, így persze fontos lesz a praktikum és a csetreszek mellőzése, de ezt ugye én mindig is vallottam. Egyelőre nem 20 éves távlatokban gondolkodom, tehát a költségek terén maradunk az ésszerűség határain belül. Amit meg kell csinálni, azt persze meg kell csinálni, szigetelés, nyílászárók, burkolatok stb. Meg hát belül a héten startol a kötelező bombázás, félre is teszem a futócipőt. Kicsit hanyagul fotóztam nézzétek el nekem, később úgyis minden kiderül.

Van egy nappalink, aminek a tetejét kiszedem így lesz egy jó magas terünk és a galériára és fel lehet jutni. A gerendák maradnak a stabilitás miatt meg hát marhául jól is néz ki. Innen nyílik egy ajtó az erkélyre ahol a fél év múlva esedékes énem szipirtyülgeti a reggeli teáját. A képen nem látszó  sarokban kényelmesen elfér egy asztal 4 székkel, szóval előre látom, hogy ez lesz a bázis.






Van egy konyhánk, ahonnan nyílik egy spájz és a fürdő, zuhanyzóval, káddal és wc-vel. Itt az ablak megnövekszik szép nagyra, és egy pinduri fallal lesz egy előszoba szerűség is. 



Van jó sok szőlő is, amit első körben meghagyunk, csinálunk belőle borocskát aztán majd meglátjuk, mi, hogy merre lesz a kert. 




Az alsó szinten van egy borozó, illetve hátul egy boltíves pince. Az ide vezető két ajtó a kedvencem, kötelezővé tenném mindenhova. 




És igen természetesen mutatom majd egyben kívülről mindenhonnan, addig is pár inspirációs kép, az irányról, bár aki ismer, nagyjából, úgyis be tudja lőni. Bontásra Fel! Ne felejtsetek el követni Facebook-on is! Bálint













1 megjegyzés:

  1. Ez egy álomház. Legalábbis nekem az. Nagy vágyam, hogy egyszer majd legyen egy szőlősöm egy kis házzal. Olyan 10 év múlva talán össze jön. Érdemes meghagyni a szőlőst, mert 10-12 év kell, amíg ekkorára nő. Kicsi korom óta mindig bort készítettünk, először ribizliből, majd miután a ribizli kiöregedet, szőlőből.

    VálaszTörlés