2014. január 5., vasárnap

Ablakkeretből képtartót

Mint már említettem, imádom ha valami kopott, régi vagy, hogy divatosan fejezzem ki magam antik. Természetesen ennek a meseszép "antik" ablakkeretnek is van egy rövidke története.

 

Szóval az úgy volt, hogy a csajommal a buszmegállóban vártuk, nem meglepő módon azt a buszt, ami majd őt elviszi máshová. Szokásomhoz hűen kicsit korán érkeztünk, (ez egy ilyen fura dolog, hogy mindenhova előbb odaérek mint kéne) ezért bőven volt időm körbelesni a környéket. Bazinagy szerencsémre a buszmegálló mögötti épületet pár napja bonthatták, olyan igazi vaddisznó módjára. Magyarul, mindent péppé zúztak. Cserepet, téglát, gerendákat...el is morzsoltam pár képzeletbeli könnycseppet, hogy "há mennyi jó dolog lehetett még ott". Én azért pásztáztam ezt a területet erősen, amikor megpillantottam az ablakkeretet, valami ganédomb tetején. Egyből tudtam, hogy EZ NEKEM KELL! Akkor még persze nem volt ötletem, hogy úgy mégis mire kell (hazafele ez az állapot is megváltozott), de kellett! A biztonsági rendszert (két cölöp közé kihúzott hálót) kijátszva, berohantam, kölcsönvettem az ablakot, kirohantam, és azzal a lendülettel bevágtam a kocsi csomagtartójába. Itthon neki is estem, hogy akkor ebből bizony képtartó lesz.

Nah ez a fadarab valóban régi. Megkajálták kicsit a szúk (ezeknek egyáltalán így van a többesszáma?), kopott, töredezett, egyszóval fantasztikus.


Jó alaposan átdörgöltem csiszolópapírral, hogy koszos ne legyen, de azért maradjon meg öregnek. A fém részeket kevés rozsdamaró és drótkefe segítségével kicsinosítottam.


Mivel viszonylag friss volt bennem az élményem, hogy egyik ismerősöm tuning gyanánt, kocsija hűtőrácsát csibehálóra cserélte, (eskü, ez így volt) ezért nem volt kérdés, hogy számomra is ez lesz a megoldás. Több dolog miatt is príma. A fém háló tök jól megy a kopott szürkés, barnás fához. Plusz, remekül lehet rá képeket csíptetni. A hálót méretre vágtam, majd szimplán pár szeget ráhajtogattam. Tökéletesen megfogja.









Jöhetnek a képek. Imádom a polaroid képeket, ha nem lenne ilyen drága a film, már széné fotóztam volna a világot. Ezért a család tudja, ha szülinap, névnap, húsvét van, akkor Bebinek filmet veszünk. Így azért már pár összejött. Viszont az istennek nem találtam fekete fa csipeszt, ezért fújtam magamnak párat. 



Jó megoldás. Könnyen tudom cserélgetni őket, ha épp olyanom van. Felelőtlen módom meg is fogadtam, ahova én költözök, oda az ablak is jön, mert ennek mindenhol HELYET KELL TALÁLNOM! Aki kíváncsi az éjjeliszekrényemként funkcionáló meghackelt katonai láda történetére az lessen vissza, lesz róla is szó :)










4 megjegyzés:

  1. Annyira kurvajó a szobád! Legalább is amit látok belőle. A ládás posztot meg kíváncsian várom!

    VálaszTörlés
  2. Lesz poszt a többi részéről is ;)

    VálaszTörlés
  3. Majd hozok én nektek ablakot régit, meg mindent. Ládát, almásat.

    VálaszTörlés
  4. A komódon az a kis fedeles kosár IKEA-s??Milyen festékkel festetted?Van ötleted hogy lehetne egy ilyenböl valami shabbyset kihozni? ;)

    VálaszTörlés