2014. január 26., vasárnap

Katonai ládák

Aki ismer az tudja, hogy betegesen vonzódom a ládákhoz és kosarakhoz. Remekül el lehet pakolni bennük minden kacatot és emellett még baromi jól is néznek ki. Így hát az évek során elég szép gyűjtemény jött össze. Ehhez mondjuk az kell, hogy módszeresem vadásszam őket mindenfele. Jelen esetben két régi katonai ládáról beszélünk. Az egyiket régebben kaptam egy kedves ismerősömtől, mondván én minden ilyen sz@rnak örülök, ő meg úgyis csak kidobná. A másikat az interneten leltem egy licitálós oldalon, (igen V és aterára végződik) nevetséges összegért.

Nos (Ahogy régi imádott töritanárom mondaná). Az egyértelmű hogy ezeket át kell festeni. A zöld semmilyen formában nem jöhet szóba nálam, az instant kuka. A szürke színe tetszett, de az oldala tele volt katonai jelölésekkel, a festék meg hát fényes zománc. Én meg matt párti vagyok. Essünk neki. Lecsavaroztam a fém alkatrészeket, nem nagy feladat. Jöjjön a festék. Pályafutásom alatt volt már szerencsém pár katonai cucchoz. Amit nyugodt szívvel ki merek jelenteni ezzel az iparral kapcsolatban, hogy ha valamit, hát festeni kegyetlenül tudnak. Legalábbis tartósan. Ne tévesszen meg senkit az a pár repedés vagy kopás a ládán. Neeem neem. Ha engem kérdeztek ezek a sérülések úgy keletkeztek, hogy egy tank fogta magát és átment rajta. (itt jegyzem meg, hogy valószínűleg mire a pilóta ezt realizálta, a tank kereke már kilyukadt.) Ha az ember le akarja csiszolni, rámegy a napja, meg pár tekercs csiszolópapír. Szóval én azt javaslom akinek van hőlégfúvója az égesse le a festéket a p#@a, spatulával pedig tolja le róla szépen. Utána jöhet az alapos csiszolás. Bár még így is nehéz menet lesz, ha szép natúr fát szeretnénk. Pár órát harcoltam vele mire a következő állapotot elértem.



Natúr, fessük le. Mivel éjjeliszekrényként akartam őket használni, a szoba pedig szürkés árnyalatú, ezért legyen fehér és szürke. Vékonyan festettem ecsettel, száradás után kézzel csiszoltam vissza mind a kettőt. Visszaraktam a cullangokat. A szürkén nagyon nem tetszett az eredeti gagyi zár, ezért lecseréltem egy régóta rakosgatott (jó lesz még valamire) szépen rendbe rakott régi vas zárra.



Remekül illenek a szobába és mivel az ágyam alacsony, tökéletesen funkcionálnak éjjeliszekrényként. Köszönöm Hans és Aleksei!











1 megjegyzés:

  1. Jaj, ez valami csodálatos, nem tudok betelni vele :) Sajna nem jött még szembe ládikó semerre, viszont egy böszme nagy fonott kosarat szereztünk a bolhapiacon kemény 3 ezerért, életem legjobb vétele volt. De kell egy láda is.

    VálaszTörlés