2014. június 15., vasárnap

"tea" tartó


Egyik kedves ismerősöm, Orsi, aki hozzánk nem vendégként érkezik, hanem hazatér, volt olyan kedves, hogy gyűjtögetett nekem, elvileg kávékapszulás dobozokat, mondván, hogy én úgy is tudom használni valamire. Hallottam én már ilyenről de nekem ez űrtechnológia, szóval ne menjünk bele mi volt ezekben. Pont jól jöttek, éppen aratom a mentát és a citromfüvet nagy bőszen. Utána szárítom, teszem el teának. Ilyenkor hidegen, télen melegen, imádom. De mégsem tehettem fel így a dobozokat a polcra. Megmutatom mi lett velük.

Egyszerű átalakítás következik, ebben a jó időben összesen 40 perc alatt kivitelezhető, ennek a fele a száradás. Régen nagy sprayfesték lázban égtem, mindent összefújkáltam. Továbbra is szeretem, de már csak arra használom amire valóban indokolt. Az ilyen dobozokra például szerintem a legpraktikusabb. Arra figyeljünk, hogy a meleg meg a nap jó, mert baromi gyorsan szárad, de ilyenkor sok a bogár is, ezek a nyomik meg valamiért kimondottan imádnak olyan végállomást választani maguknak, ahonnan aztán nem önszántukból nem távoznak. Címkékkel nem akartam pöcsölni, helyette írni akartam rájuk, ezért az első szín matt fekete.


A középső krétás sávon kívül, viszont legyen fehér. Száradás után ragasztottam egy széles ragasztócsíkot körbe a hengeren. Jöhet a fehér tetőstül mindenestül.






A tetőkre spárgából masnit kötöttem, feliratoztam és kész is, mehet a polca, bele pedig a belevaló.
Köszöntem Orsi!







6 megjegyzés:

  1. Oké, most már tényleg kell ilyen táblafesték, lefestek vele mindent, ami ronda otthon:D
    Fog ez minden anyagra egyébként?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én festettem már fát, fémet, nem volt gond vele, szóval hajrá! :) Király móka!

      Törlés
    2. Na ez jó hír! Ronda fa asztalt meg fém székeket szeretnék majd lefesteni, szerinted előtte kell valamit kezdenem velük? (Azon kívül persze hogy rendesen letakarítom).

      Törlés
  2. Öö meg bocs, hogy ennyit zaklatlak, de ha van valami egyéb jótanácsod, pl milyet, v milyet ne, akkor azt szívesen fogadom :)

    VálaszTörlés