2014. december 22., hétfő

Rendhagyó bejegyzés egy otthonról, és évet is zárunk!

Ez most egy rendhagyó fajta lesz. Nem alakítunk át semmit és nem lesz általam feltalált, majd forradalmasított ronggyal dörgölés sem. De, hosszú lesz. Sok képpel, egy gyönyörű otthonnal. Mesélek is egy kicsit, le is zárom az évet, és elmorzsolok pár könnycseppet, hiszen a blog bizony egy éves lett.

A bejegyzés gondolata pár hete merült fel bennem, mikor hosszú idő után először császkáltam Győrben és úgy alakult, hogy egy rapid ismeretségnek köszönhetően, betekintést nyerhettem Zoliék otthonába.


Akkor, ott én imádtam mindent, a lakást, az embereket, a hangulatot. Elhatároztam, hogy ha a kedves tulajdonos pár is rábólint, én bizony visszatérek, amit csak lehet lefotózok és megmutatom nektek. Beleszerettem a színekbe, a sok saját kezű munkába, az öreg és modern keveredésébe. Egyszerűen király nah! Ők belementek, én pedig a hétvégén Győrben jártam. Mivel ötöd magammal érkeztem, gondoltam gyorsan kattingatok, váltunk pár szót és mindenki szanaszét. Hát a "befutok fotózni"-ból végül egy egész napos program kerekedett. Volt sütemény, volt aki aludt egyet (Gerike), beszélgetés, hirtelen felindulásból kuglófsütés, szóval egy remek nap. Viszont ahogy hazaértem sajnos beigazolódott a félelmem, hogy én bizony nem vagyok berendezkedve terek fotózására, meg úgy amúgy sem csináltam még ilyet. Ezt is meg kell tanulni, nincs mese. Amim van, azt viszont mutatom.

Van egy istentelen király kék (ami persze a lefotózhatatlan fajtából való) hálószobánk. Egy a panelkonyhákban gyakran megtalálható asztalkából átalakított fekete, arany íróasztallal, barna fotellel, írógéppel, épített gardróbbal.





Van egy nappalink, szarvassal, saját kezűleg préselt növényekkel, az egész lakásra jellemző nagy nagy belmagassággal és gondosan elhelyezett dísztárgyakkal.









A kedvencem a konyha. Nem szeretem a sötét kéket, de ide annyira kell, és annyira nem tudnék elképzelni mást, hogy nagyon. Az előszobával egy légtér, az ember itt olvashatja a ház pontján itt-ott felfestett idézetek egyikét. Remek. (Itt kérek elnézést Gergely lezser öltözéke miatt, mindenképpen szerettem volna képet, ami a csapatot ábrázolja, ez pedig ezzel jár) 








A fürdőről, mosdóról csak szolidal. Bár a kedvenc idézetem itt helyezkedik el.

"Ne félj a csendtől. Minden fontos dolog a csendben történik. Csendben sarjadnak a növények, csendben fejlődik a magzat, csendben cikáznak a gondolatok, csendben borít el a szerelem."



A tulaj elmesélte, hogy a koncepció annyi volt, hogy ha a vendég betér hozzájuk, úgy érezze itt itthon van. Valószínűleg ehhez hozzájárul házigazdáink közvetlensége és kedvessége, de jelentem nálam az elképzelés működik. Itt is köszönöm a lehetőséget Nektek! Imádom, imádtam, remélem még visszatérek!

Mivel nem tervezek több bejegyzést az idén, a maradék napokat szeretném teljes standby üzemmódban eltölteni, le is zárom az évet. Király helyzetben vagyok, mert a blog karácsony környékén indult ezért az évzárás szülinap is egyben, az meg mindig móka. Sitty sutty  elrepült ez az esztendő a nem mind lommal. Terápiás jelleggel kezdtem el, olyan figyelemelterelőnek. Viccesen hangozhat, de el akartam menekülni a mindennapi kicsit sem kreatív munkámból, az örökös versengéstől, attól, hogy mindenki áttapos mindenkin, hogy az ember csak egy strigula egy táblázatban. Én lepődtem meg legjobban, mennyire kinőtte magát ez az egész, egy év alatt. Április 26-án indítottam el a Facebook oldalam  és mostanra majdnem 2500-an követtek. El mondani nem tudom mekkora öröm ez nekem, pedig nem vagyok az a fajta, aki állandó jelleggel a statisztikát figyeli. Rengetek remek embert megismertem, kit személyesen is, kit csak így a neten keresztül. Nagyon sokat tanultam és még többet szeretnék. Ezért komoly terveim vannak a bloggal a jövőre nézve, de erről bővebben majd csak januárban.

Köszönöm, hogy vagytok, olvastok, hogy követtek Facebookon! Mindenkinek Békés, Mosolygós Karácsonyt kívánok! (Egyetek bejglit!)



8 megjegyzés:

  1. Boldog Karácsonyt Neked is! Izgatottan várom a jövőt! :) (mindkét blogom és a fiam is karácsonyi születésűek, micsoda közös vonást találtam bennünk :D ) Betti

    VálaszTörlés
  2. Csak tortatálat, spanyolviaszt, tavírót, meg varrott szivecskét ne találj fel, mert ezek is megvoltak már előtted...ja, és a csipszrágás hangjára szünetelő műsorszórást se találd fel, azt Szerelmemferi akarja, mert a rágás miatt néha lemarad a poénról:D Boldog karit!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Én azt már régebben is gondoltam, hogy Te nagy kópé vagy :D

      Törlés
  3. Gratulálok :) nagyon tetszik ez az évzáró bejegyzésed (az első mondat és a vége akár tanítás is lehetne) hát nekem ilyenre már nem volt erőm :)
    én fiatalabb is vagyok hisz csak február elején leszek egy éves :) :) talán majd akkor képes leszek valami értelmeset leírni
    ja... a csendes idézetért külön köszönet (eddig nem tudtam, miért szeretem ennyire)
    Szeretettel teli ünnepeket :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen! Én is békés, boldog karácsonyt kívánok Neked és a családodnak! Ja, és persze sok-sok pihenést! :) A csomó pedig már a kulcsomon, köszönöm!

      Törlés
  4. Szép képek,egy igazán szép és különleges otthonról!Gratula!Az első egy évhez is!Szép Karácsonyt kívánok!

    VálaszTörlés