2017. január 4., szerda

Műhely projekt a kezdetek

Először is Boldog Új Esztendőt Mindenkinek! Remélem békésen teltek az ünnepek, én karácsony első napját a sürgősségin kezdtem, rettenetes vesegörccsel. Hallottam már, hogy az ilyesmi pokoli fájdalom de ez tényleg pusztulat volt. Ha barátnőm nem kapar össze a padlóról lehet kínomban megeszem a járólapot. Ezúton is köszönöm Neki és ígérem ezentúl több vizet iszom, tényleg! (kacsintós szmájli)

Ez a nyavaja azért pár napot elvett tőlem a Műhelyre szánt időből. Mert aki követ facebookon is, az tudja, hogy sok mocskon és poron átvergődve, Nagy Leopold barátommal vállvetve dolgozunk a Wind and Beer műhelyen, aminek háza táján a múlt évben nagy csönd volt. Igen, mondhatni egy évet elcsúsztam a tervekkel. De, ahogy mondani szoktam lassú munkához idő kell.

A múlt év számomra a fotózásról szólt. Molnár Nikivel végig lőttük az évet a Wondeer Wedding zászlaja alatt. Megjelent a Hazai Provence könyv, amiben sok kép mellett egy DIY projektel is szerepelhetek. A maradék időmet pedig minden egyéb megörökítésre váró dolgok töltötték ki. :)









Nah de vágjunk bele a műhelybe, mutatom a kiindulási állapotokat.

Adott egy régi asztalos műhely, ahol olyan harminc éve nem takarítottak. Tehát első körben egy alapos lomtalanítás és egy igazi szélmalomharc következett a felgyülemlett porral. A falak egyszer régen voltak fehérek is és bevallom első blikkre magam sem hittem, hogy ez újra lehetséges lehet. (most már tudom, hogy igen) A napokat általában menő nindzsás maszkban léteztük végig, de ez nem jelentette azt, hogy estére ne kötött volna az orrunkba a takony (bocsi ezt finomabban nem tudom). Voltak percek, mikor komolyan elgondolkodtam azon, hogy vajon a szemgolyóm beopálosodik-e végérvényesen. De ezeket leszámítva természetesen hatalmas móka volt. Igazi kincseket találtunk a romok alatt, amiket amellett, hogy ez egy tényleges műhely lesz, azért felhasználunk a dekorációhoz. 
Por után, festettünk, gletteltünk, csiszoltunk, festettünk, sepertünk, pakoltunk és ezek váltakozó kombinációját csináltunk. Az azért elmondható, hogy a falhibákat nem kijavítottuk, hanem az esetek töbségében még fel is nagyítottuk. Egyszerűen azért mert számomra egy ilyen hely, így lesz igazi és varászlatos. :) Szóval igen, a fal néhol olyan mint amit szétlőttek, de ez így is marad.
















Mondhatom, hogy már jól állunk, a konyha fülke, a mosdó illetve a festő helység kialakítása van hátra. A tél vége felé mindenképpen indulni szeretnénk, nem csak a saját termékek gyártásával hanem a workshopokkal is. Persze szép lassan mindenkit beavatok mindenbe. Addig is, hagy mutassak pár aprócska részletet innen-onnan.











 
























Ha kíváncsi vagy a műhely alakulására nézz be hozzám Facebookon is! :)


2 megjegyzés:

  1. Menoooooooo lesz! :) Es amugy helyileg Polany? En szeretnek majd workshopra menniii, ugyhogy legyenek majd hetvegen is am!! ;) Puszi! Es igen, IGYAL VIZET!!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Halló! :) Helyileg Badacsonytomaj és természetesen lesz hétvégén is és iszoom :D

      Törlés