2014. szeptember 3., szerda

Fotóháttér avagy próbáljunk meg stencillel festeni

Bevallom, amikor ez a stencil mánia beindult, én már tudtam, hogy nekem ilyen kell. Végig egy gyönyörű mintás komód lebegett a szemem előtt, ami szép, egyedi, központi bútor lehet, de beolvad a környezetébe. Szóval agyban ez nekem már nagyon megvolt. Rá tudok pörögni a dolgokra na.

A stencil megérkezett, a komód előkészítve, de mielőtt belevágnék, gondoltam azért kipróbálom kicsiben a dolgot. Még akkor is ha halál egyszerűnek a tűnik. Pedig nem, vagyis de, ha tudod mit hogyan. Fotóhátterem még nem volt, de gondoltam néha jól jön az embernek. (Ha pl. le akar fotózni egy tál málnát ugye) Legyen fotóháttér! Oké Bálint!



Az alappal nem igazán húznám az időt. Lecsiszoltam, megtapostam, összekarcoltam, majd kapott egy adag kalózkéket.



Kevertem egy sötétebb szürkét, ragasztószalaggal rögzítettem a mintát és nekiestem. Nah, itt kell elmondanom, hogy baromi könnyű elrontani a dolgot. Van pár buktató, amire az embernek figyelni kell a stencilezés során. Elkövettem azt a hibát, hogy a festéket kicsit hígra kevertem. Egyes! Befolyik a minta alá és ronda lesz. Bumm! Aztán elkövettem azt a hibát, hogy azt gondoltam, egy sima ecset jó lesz nekem ehhez a melóhoz. Bumm egyes! Túl sok festék, szőrök, bemegy alá, ismét csak ronda lesz. Ennek tükrében kitalálható, hogy az első próbálkozás eredményét, a nem szép dolgok közé sorolnám.



Nem baj, ezért tesztelünk. Új kör. Sűrűbb festék, ecset helyett száraz kis szivacshenger. Kemény, egyenletes felülethez mindenképpen ezt a kombót javaslom. (Szőnyeg, textil más tészta) Ha ezekre odafigyel az ember, a stencil használata pofon egyszerű.



Meg akartam csavarni egy kicsit a mintát, ezért kevertem egy világosabb szürkét és a 3D hatás érdekében a sablont eltoltam egy hangyányival az eredetihez képest. Egészen finoman összekoptattam az egészet és kész.







A stencilt nagyon szépen köszönöm a Decor Labornak, imádom. Mindenképpen nézzetek szét a webshopban, gyönyörű mintákat találtok, én is kinéztem már párat magamnak. Jöhet a komód?

7 megjegyzés:

  1. Valami mesés lett!!!!
    Mekkora jó ötlet a 3D hatás, csúúúúúúcs!!!

    VálaszTörlés
  2. Hát ez zseniális ötlet, nagyon cool lett! Amúgy ajánlom a ragasztóspray-t a sablon hátuljára, szuper kis cucc, és tuti nem folyik a sablon alá a festék, szép kontúrok lesznek ;)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Erre nem is gondoltam, jó ötlet, kipróbálom! :P Köszi!

      Törlés
    2. 2 tuti jó ötlet mára: a 3D csúcs, erről a ragasztósprayről pedig eddig nem is hallottam. Google jó barátom, találtam olyat, hogy újrapozíciónálgató ragasztóspray, gondolom ez az. De tudtok mondani olyan márkát, ami már bevált? Köszi

      Törlés
  3. Ez a 3D nagyon nagy ötlet! Szép példány lett! ;)

    VálaszTörlés