2015. március 29., vasárnap

'lubb 5.0

A kiindulópontot mindenki meglesheti, a korábbi összefoglalóban. Nem akartam mindent külön, egyesével dokumentálni, a lényeg itt az összképen van. Skandináv mániám van, ezért rengeteg fehér festék fogyott a gerendákra, a bútorokra. Feketéből nehezebb hófehéret varázsolni, többnyire három rétegben kellett mindent mázolni. A bárszékek sárgába öltöztek. Parkettáztam, de az ocsmány járólapot több okból sem akartam felszedni, viszont gondolni kellett a nedvesebb időkre, ezért nem szerettem volna, ha a vendégek egyből parkettára érkeznek.



A járólap festés, amire komolyabban kitérnék. Szkeptikus voltam (vagyok), azt simán el tudom képzelni, hogy függőleges csempét egy jó alapozóval lefessen az ember és különösebb problémák nélkül az évekig szép maradjon. De nagy forgalmú terek esetében még mindig nem festenék járólapot, nagy felületen. Pedig! Meglepetésemre eddig baromi jól bírja. Áttoltam rajta a hűtőt, mostam, dörgöltem, volt, hogy csak ültem vele szemben és egyszer csak átfutottam rajta, szóval nem számíthatott rám, de meg sem kottyant neki.

Első körben az alapos tisztogatás, (tudom úgy tűnik egy merő kosz, de nem véletlenül akartam eltűntetni) után tapadóhidat kentem rá. Száradás után a kis szemcsék baromira megérdesíti a felületet (ez a lényege). Próbáltam láthatóan fotózni. Itt jegyezném meg ha újra csinálnám nem ecsettel kenném hanem hengerrel, valószínűleg a szemcsék sokkal egyenletesebben terültek volna el. Szóval erre mindenképpen figyeljetek. Én már buktam. Ezután jött egy réteg tapadó alapozó, majd két réteg fehér zománcfesték. Úgy voltam vele ilyen kis részt könnyen átkenek, ha netán lepattog plusz lábtörlő is kerül ide. Mindenképpen meg vagyok elégedve az eredménnyel. Bevallom, meglepődtem.





Ééés akkor jöjjön minden más. Továbbra is rengeteg a személyes emlék. A patkók a ráncfelvart asztalon. Az uszadék fa a polcon. A díjak amiket csodásan finom ételeinkért kaptunk a falusi főzőversenyen. De a rohadt banános szekrényke is megvan, csak a gombokat feketére cseréltem. A régi dobszerkóm egyik darabja pedig új lakót kapott. A kanapé elvileg a héten kapja meg a huzatot, ezért az ideigleneset nem igazán mutogatom, majd kap külön posztot. Nah, de mutatom a képeket, elnézést a sok hangulatfotóért, de imádom.






























14 megjegyzés:

  1. Szio!
    Gratulalok, nagyon hangulatos lett az egesz! Meg tudnad mondani, hogy milyen festeket illetve szinkodot hasznaltal a sarga barszekekhez?
    Koszi elore is!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Niki!
      Többnyire a Pigrol K60 vízbázisú zománcfestékeket használom, kevergetem :) Ez a sárga egy előrekevert szín, mustársárga/ginster néven fut.
      Bálint

      Törlés
    2. Szia Balint!
      Nagyon koszonom a gyors valaszt! Szep napot! N

      Törlés
  2. Szia!

    Meg tudnád mondani a festék, tapadóhíd meg alapozó típusát? Köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Az alapozó "TIKKURILA OTEX tapadó alapozó", elég horror ára van de hatásos és elég kiadós, nekem is csak ilyen maradék volt. A tapadó híd: BINDER, az egyik legolcsóbb. A festék pedig.... A festéket nem tudom fejből :) ahhoz lesnem kell, holnap írom!

      Törlés
  3. Ú, gyönyörű lett! Nagyon tetszenek a "rusztikus" :) fafelületek a szürkével.

    VálaszTörlés
  4. Tetszenek az izzók, meg a színek:)
    A mentazöld akkor ha jól látom el lett vetve :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Hááát a bárszéknél még vaciláltam :) de mire oda jutottam sárga lett.

      Törlés
  5. Szia :) Nagyon jóóóóóóó a stílus és színek. Meg tudod mondani a falszín kódját? Kösy :)

    VálaszTörlés
  6. Szia!

    Egy tanácsot szeretnék kérni tőled. :) Egy vitrint szeretnék átfesteni és a Pigrol K60 festéket javasolta valaki, de túl sok infót nem találok róla. Kell alapozni ez alá a festék alá, illetve kell csiszolni, ha lakkozott fára szeretném felvinni, illetve igényel valamit (pl. lakkot) festés után? Ebben a mustársárga színben néztem ki, nagyon tetszik, remélem nem túl bonyolult a használata. :) Válaszod előre is köszönöm!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! Pigrol vizes emulziós festék, nem igényel semmit száradás után, tartós felületet kapsz. Viszont a lakkozott fát mindenképpen csiszold meg festés előtt. Ha ez megvan akkor alapozó nem szükséges már :) Ha bármi kérdésed van nyugodtan keress!

      Törlés
  7. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  8. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés